skip to Main Content

Vanaf 1 november gaan wij ook op vrijdag open! Dan is er weer plaats voor nieuwe deelnemers. Heb je interesse? Bel even met Rick: 06 51 69 25 11.

Welke activiteiten kun je bij ons doen?

Is het nu alweer koffietijd?

Het seizoen bepaalt welke activiteiten we kunnen doen op de boerderij. In de zomer doe je andere dingen dan in de winter. In het warme zonnetje plukken we lekkere aardbeien en op een koude winterdag worden we warm van het snoeien en zagen.In de lente gaan de geiten voor het eerst weer de weides in en in de winter worden de lammetjes geboren.

Er zijn veel dingen te doen en natuurlijk past niet alles bij je. We kijken samen; wat vind je leuk en waar kun je wat leren.

Werken met de geiten

Dit is onze meest arbeidsgerichte werkgroep. Samen met begeleider Kim helpen we boer Sander bij het verzorgen van de geiten. We voeren het jongvee, strooien de stal op en maken de melkstal klaar voor gebruik. Het daadwerkelijke melken gebeurd buiten de zorgtijden om en is dus (nog) geen klus van de Zorgboerderij.

Kim leert je het verschil tussen stro en hooi, hoe je hygiënisch werkt en hoe belangrijk het is dat je op tijd komt omdat de dieren op je wachten.

Buiten werken

Op de boerderij vind je kippen, varkens, eenden en andere dieren. Die hebben allemaal zin in lekker eten en een schoon hok. Rick helpt je hierbij. We willen dat alles  er netjes uitziet. Dat betekent; snoeien en zagen, schilderen, vegen, repareren.

Als het buiten regent kruipen we gezellig in de kas. Ook werken we in de moestuin om later onze eigen aardbeien, bessen en groentes te kunnen proeven. Verder verzorgen we de siertuin waarin mooie bloemen staan waar we vrolijke boeketten van kunnen maken.

Soms gaat deze groep een dagdeel naar een klus buiten ons eigen terrein, zo houden we ook contact met de wereld buiten ons erf.

Werken en genieten.

Werken is belangrijk, maar elkaar ontmoeten en genieten ook! Er wordt goed voor alle harde werkers gezorgd; we maken koffie met iets lekkers erbij. We vieren de jaarfeesten en maken dan taarten, brood en soep. We organiseren uitjes en zetten berichtjes op Facebook.

In  de oude boekenkast verkopen we aardappels, appels, peren, jam, honing en eieren van de boerderij. Weeg jij de aardappels even af? En wil je dan de bel luiden? De koffie is klaar!

Back To Top